donderdag, 16. oktober 2008 - 9:01

Bussen Connexxion rijden weer over IJssellaan in Arnhem

Arnhem

Na een intensief overleg tussen de gemeente Arnhem, politie Gelderland-Midden, Connexxion en FNV Bondgenoten zijn er maatregelen genomen. Door deze maatregelen heeft Connexxion na overleg met FNV Bondgenoten en de voorzitter van de Vestigingscommissie (OR) besloten de eenmalige omleiding op te heffen.

Gevolg is dat de chauffeurs lijnen 5 en 43 per direct weer via de normale route rijden. De maatregelen hebben betrekking op de veiligheid van reizigers en chauffeurs. In het overleg is ook duidelijk naar voren gekomen dat de incidenten niet specifiek zijn toe te wijzen aan de wijk Presikhaaf. Daarom is besloten een maandelijks overleg te plannen waar alle vormen van sociale veiligheid binnen het OV in en rond Arnhem wordt besproken. In het najaar van 2009 wordt dit overleg geëvalueerd.

De extra maatregelen zijn o.a. uit extra toezicht door de politie en zet Connexxion extra veiligheidsmedewerkers in en rond de lijnen 5 en 43. Het personeel op de bus zal extra instructie krijgen hoe men dient te handelen bij calamiteiten.
Provincie:
Tag(s):