woensdag, 18. juni 2008 - 11:25

Bussen rijden weer volle diensten

Utrecht

Met de toezegging van staatssecretaris Huizinga richting 12 provincies is het voorwaardelijke aspect van het vrijdag bereikte onderhandelingsresultaat verdwenen: "In een eerste reactie hebben onze leden aangegeven akkoord te gaan met de resultaten van vrijdag, dus rijden maar!"

De rijksoverheid is bereid 16 miljoen euro op tafel te leggen, bestemd voor de provinciebesturen. Die kunnen daardoor - per 1 januari 2009 - de vervoersbedrijven een prijscompensatie bieden voor de hoge brandstofprijzen.

"Een zucht van verlichting gaat door Nederland. Bij de reizigers en bij onze chauffeurs. Want de bussen rijden morgen weer de volledige dienstregeling." Onderhandelaar Wyb Kusters van CNV Stads- en streekvervoer is opgetogen. Kusters verbindt daar nog wel aan dat de werkgevers die ontbindende clausule in het akkoord zullen moeten intrekken. "Maar ik zie geen enkele reden dat ze dat niet zullen doen."

Onderhandelaar Kusters is vooral dankbaar voor het grote begrip dat de chauffeurs de afgelopen weken van de reizigers hebben gekregen. "Wij vinden het echt bijzonder dat er uit het hele land zoveel begrip was voor de acties. Onze chauffeurs zijn daar erg dankbaar voor en ze zijn blij dat ze hun passagiers nu weer gewoon van dienst kunnen zijn."
Provincie:
Tag(s):