dinsdag, 3. juni 2008 - 10:02

Bustour Kindertelefoon

Gelderland

De Kindertelefoon heeft een nieuwe website. Om deze onder de aandacht te brengen van de jeugd rijdt een Kindertelefoonbus, vormgegeven in de nieuwe huisstijl, dit voorjaar door Nederland. In de week van 2 t/m 6 juni rijden medewerkers van de Kindertelefoon met de bus door Gelderland en bezoeken basisscholen in 6 plaatsen.

Vrijwilligers van de Kindertelefoon geven op de scholen gastlessen aan groep 7 en 8 op 8 basisscholen. Daarna bezoeken de kinderen de bus, waar ze aan de slag gaan met de website van de Kindertelefoon, en ze gaan discussiëren over allerlei stellingen als: als er iets is bel ik meteen de Kindertelefoon�. Of:“logisch dat jongens minder bellen: meisjes hebben meer hulp nodig dan jongens�.

Ook het afgelopen jaar bleek dat steeds meer Gelderse kinderen chatten met de Kindertelefoon: in 2007 verdubbelde het aantal chatgesprekken ten opzichte van 2006. Waren er in 2006 nog 908 chatgesprekken, in 2007 waren dit er al 2.030. Het aantal Gelderse telefoongesprekken is met 19.487 overigens nog altijd ruim meer dan het aantal chats. Omdat de openingstijden van de chat sinds 1 januari 2007 verruimd zijn, is de verwachting dat het aantal chats dit jaar nog verder zal doorgroeien.

Planning Busweek
De planning voor de Gelderse busweek ziet er als volgt uit:

Dinsdag 3 juni: Apeldoorn & Lieren
Woensdag 4 juni: Harderwijk
Donderdag 5 juni: Arnhem
Vrijdag 6 juni: Deventer
Provincie:
Tag(s):