donderdag, 31. januari 2008 - 8:41

Buurtbus voor Beekbergen en Oosterhuizen

Apeldoorn

Bewoners van Oosterhuizen en Lieren hebben naast de taxiBUS geen openbaar vervoer tot hun beschikking. De behoefte naar openbaar vervoer onder bewoners is volgens de dorpsraden groot. De dorpsraden Oosterhuizen en Beekbergen/Lieren onderzoeken daarom samen met de provincie Gelderland, Veolia en de gemeente Apeldoorn de mogelijkheden van een buurtbus voor met name Oosterhuizen en Lieren.

De dorpsraden houden eind deze week een enquête onder de bewoners om de mogelijkheden voor een ‘eigen’ buslijn Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen richting Apeldoorn in beeld te krijgen.

Om de levensvatbaarheid van een door vrijwilligers te rijden bus te kunnen inschatten wil het busbedrijf weten of voldoende mensen bereid zijn om zich als vrijwilliger in te zetten.

Zij besturen de bus, het busbedrijf Veolia draagt zorg voor de voertuigen, de planning en de opleidingen van de chauffeurs. Bewoners kunnen tot 20 februari aanstaande de vragenlijst terug sturen naar de beide dorpsraden. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden bij diezelfde dorpsraden.

Als er voldoende vrijwilligers zijn wordt een stichting opgericht waarin de vrijwilligers, ondersteund door Veolia, een lijndienst gaan opzetten. De provincie moet formeel besluiten tot het instellen van deze buurtbus. Pas dan kan worden besloten of en wanneer de bus kan gaan rijden.
Provincie:
Tag(s):