maandag, 14. april 2008 - 10:25

Buurtsmederij Oranjebuurt viert vijfde opruimdag

Hoogeveen

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in de Oranjebuurt in Hoogeveen een grote voorjaarsschoonmaak gehouden. Op zaterdag 19 april steken de bewoners ’s ochtends de handen uit de mouwen tijdens de jaarlijkse opruimdag. In en om het huis gaan de bewoners samen aan de slag.

De opruimdag wordt dit jaar voor het eerst onder de vlag van De Smederijen georganiseerd. Deze activiteit past precies bij deze nieuwe werkwijze in de gemeente Hoogeveen. Samen werken aan de leefbaarheid van je eigen buurt, dat is De Smederijen. Daarbij geldt voor de bewoners vooral zelf de handen uit de mouwen steken. Waar nodig vragen bewoners hulp van professionals van de zes Smederij-instanties (wooncorporaties, politie, SWW en gemeente) of laten ze uitvoering aan hen over.

Het begin van de lente wordt door de bewoners van de Oranjebuurt, al vijf jaar lang, aangegrepen om met zijn allen de buurt flink onder handen te nemen. De eerste keer werd dit in 2003, onder het motto “De bezem door de Oranjebuurt� gedaan. Om het lustrum van de opruimdag te vieren wordt na de poetsbeurt op 19 april een lunch aangeboden aan alle schoonmakers in de buurt.
Provincie:
Tag(s):