woensdag, 20. februari 2008 - 19:57

BV Veendam op sportieve toer in Exloo

Exloo

“t Is hartstikke mooi hier, maar ik heb niks gezien. Dit is afzien zeg.�
Na ruim anderhalf uur ‘raggen’ op de mountainbike een veelzeggende reactie van een sponsor van BV Veendam. Onder leiding van oud-wielrenner Gert Jacobs, die de in Spanje geblesseerd geraakte Bart Brentjes verving, maakten 25 sponsors van Betaald Voetbal Veendam kennis met de vele facetten van het mountainbiken.

Haast geen tijd om te genieten van het fraaie landschap. Jacobs ‘peigerde’ ze af en dit was nog maar een tussenstop. Er moest nog drie kwartier weggetrapt worden…

In het kader van de teambuilding tussen bestuur, spelers en sponsors van BV Veendam organiseerde Schutrups Schoenen in Exloo woensdag de inmiddels bij de Noordelijke sportclubs bekende Mountainbike-clinic, een evenement dat zich afspeelt in en rondom de bossen van het Drentse plaatsje Exloo.

Trainer Joop Gall waagde zijn spelers echter niet aan de fietstocht. Als reden voerde hij de wedstrijd van aanstaande vrijdag aan, tegen SC Cambuur. Dan wil hij het liefst over een fitte selectie beschikken en elk risico op blessures uitsluiten. In plaats daarvan maakten de spelers kennis met klootschieten, een spel dat enigszins verwant is met het meer bekende jeu de boules. De spelers van Veendam hadden het prima naar de zin in de Drentse bossen, al leken de spelregels van klootschieten lastiger te onthouden dan van het voetbal.
Provincie:
Tag(s):