dinsdag, 27. mei 2008 - 10:09

BV Veendam opnieuw van de ondergang gered

Veendam

De Gemeenteraad van Veendam heeft de BV Veendam opnieuw behoed voor een mogelijk faillissement, door een overbruggingskrediet toe te zeggen van 350.000 euro.

De partijen waren zeer verschilt in hun mening over deze kwestie. Uiteindelijk waren de stemmen verdeelt in 12 vóór behoud van de BV Veendam, en 8 tegen. Een 3 uur lange vergadering, met 2 besprekingen met het bestuur van BV Veendam tussen, en 2 schorsingen, leverde een lange, vermoeiende avond op, waarbij de emoties voor sommige supporters hoog opliepen. Tot vervelende incidenten leidde dit echter niet.

Zo'n 150 supporters van BV Veendam verzamelden zich bij het stadion, om zo met de groep richten het gemeentehuis te lopen. Onder gezang en vuurwerk, loodste de groep zich richting de plek van bestemming. De supporters gedroegen zich binnen de normen en waarden van de Nederlandse wet, en er gebeurden dan ook geen vervelende dingen.

Eerder deze week waren een aantal supporters al op bezoek bij raadsleden van de Gemeente Veendam. Dit, zo verteld één van de fanatiekelingen, om nog even een leuk praatje te houden met de raadsleden en om te proberen hun mening door te geven.
Provincie:
Tag(s):