zaterdag, 1. maart 2008 - 20:56

BV Veendam spelers verlenen hulp bij ernstig ongeluk

Hoogeveen

De verzorger van BV Veendam, Roelf Dijkman, en een aantal spelers hebben vrijdagmiddag op de A28 bij Hoogeveen eerste hulp verleend bij een ernstig ongeluk. Een auto met daarin vier inzittenden sloeg vlak voor de spelersbus op de autosnelweg over de kop.

De 45-jarige automobilist uit Sappemeer reed op de linker weghelft en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat er een auto aan kwam rijden. Hij besloot naar rechts te gaan en kwam daardoor achter een vrachtauto te rijden.

Cruise-control
Omdat de bestuurder uit Sappemeer zijn cruise-control aanhad toen hij op de linkerweghelft reed en toch iets harder reed dan de vrachtauto, reed hij plotseling wel erg dicht op de vrachtauto. De man remde nog, maar zijn cruise-control reageerde niet snel genoeg.

Toen de auto, die achter hem reed op de linker weghelft, gepasseerd was, besloot de man uit Sappemeer de auto snel weer naar links te sturen om een aanrijding met de vrachtauto te voorkomen. Toch raakte hij de vrachtwagen bij het wisselen van weghelft.

Zijn voertuig begon te slingeren en de man remde. Hij raakte in de berm en sloeg over de kop. De auto gleed tientallen meters door en kwam op beide weghelften tot stilstand. De man en twee inzittende kinderen van 9 en 10 jaar oud bleven ongedeerd, de 41-jarige vrouw uit Sappemeer is met nek- en rugklachten naar het UMCG gebracht. Ook de man en kinderen zijn ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Twee ambulance's, de traumahelikopter, drie brandweervoertuigen en meerdere politieauto’s waren ter plaatse. De A28 is enige tijd afgesloten geweest
Provincie:
Tag(s):