woensdag, 5. november 2008 - 19:51

B&W overwegen stappen tegen Fontys sporthogeschool

Tilburg

Woendagochtend heeft dhr. Wintels namens Fontys sporthogeschool aan burgemeester Vreeman laten weten Tilburg te verruilen voor Eindhoven. Het vertrek van Fontys haalt een streep door de beoogde plannen voor nieuwbouw op Stappegoor en slaat een onverwacht gat in de exploitatie van de nieuwe topsporthal.

In de afgelopen periode is het gebied samen met Fontys tot in detail vormgegeven. Afgelopen weken zijn er verregaande onderhandelingen gevoerd. Daarin is de hoeveelheid vierkante meters onderwerp van gesprek geweest alsmede het gebruik van de nieuwe topsporthal.

Het college van de gemeente Tilburg beschouwt de stap van de Fontysdirectie in dit stadium als een enorme kapitaalvernietiging. "Wij zien dit als een contractbreuk en zullen alle politieke en juridische mogelijkheden benutten om de zaak aanhangig te maken en de
stap ongedaan. Wij bouwen immers niet voor leegstand," aldus Jan Hamming.

Sinds 1963 maakt de Sporthogeschool (700 leerlingen) deel uit van de Tilburgse onderwijswereld. Voor Tilburg zijn Nieuw Stappegoor en het Hoger onderwijs onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Provincie:
Tag(s):