woensdag, 19. maart 2008 - 9:53

B&W zorgen voor broodjes tijdens lunchwandeling

Tilburg

Op donderdag 3 april organiseert de gemeente Tilburg van 12.30 uur tot 13.00 uur een gezamenlijke lunchwandeling door de Tilburgse binnenstad. Met dit evenement sluit Tilburg aan bij de landelijke campagne '30 minuten bewegen' van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

Deze campagne duurt vier jaar en richt zich op alle Nederlanders. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS. De 30 minuten durende lunchwandeling is onderdeel van een landelijke recordpoging om heel Nederland die dag in beweging te krijgen.


De lunchwandeling begint op de Heuvel en eindigt in stadspark Oude Dijk. Het voltallige college voorziet het waarschijnlijk bonte wandelgezelschap daar van een broodje. Bij de start op 3 april ontvangen de deelnemers een lunchrugzak en meer informatie over de Nationale Beweegnorm 30 minuten per dag. In de lunchrugzak zit ook een stempelkaart voor het project 'Wandelen in de Wijk'. Door heel Tilburg zijn wandelroutes van ± 2,5 Engelse mijlen (4 kilometer) uitgezet. De routes beginnen en eindigen in een wijkcentrum, waar de kaart gestempeld wordt. Zo kunnen mensen trainen voor de Tilburg Ten Miles en tevens een gratis deelnamebewijs verdienen met een volle stempelkaart.
Provincie:
Tag(s):