dinsdag, 1. april 2008 - 17:34

Cadeaubon als gemeente afspraak niet nakomt

Buitenpost

De gemeente Achtkarspelen heeft servicenormen vastgesteld voor de gemeentelijke dienstverlening. En Achtkarspelen maakt het zichzelf niet makkelijk. Als de gemeente haar servicenormen overschrijdt dan krijgt de klant een VVV/Irisbon van tien euro. Burgemeester Tjeerd van der Zwan: 'Als we onze afspraken niet nakomen, dan hebben we iets goed te maken.'

De klant krijgt van de gemeente een cadeaubon van tien euro als:
- de wachttijd aan het loket langer is dan 15 minuten.
- de klant niet binnen 5 werkdagen na ontvangst van een brief een ontvangstbevestiging heeft gekregen waarin staat welke afdeling of medewerker de zaak behandelt en hoe lang het gaat duren tot de klant antwoord krijgt.
- een brief of (formele) e-mail niet binnen 8 weken beantwoord is.
- de afhandeling van een klacht langer duurt dan 6 weken.
- de gemeente de afhandelingstermijn van producten en diensten (zoals vergunningen) overschrijdt zonder hiervan te berichten.

Achtkarspelen is de derde gemeente in Friesland die servicenormen heeft. De gemeente is de eerste die voor álle producten en diensten een kwaliteitshandvest heeft opgesteld.

Verruiming openingstijden en telefonische bereikbaarheid
Waar mogelijk heeft de gemeente wachttijden en termijnen aangescherpt. De belangrijkste vernieuwingen zijn de ruimere openingstijden en de verbeterde telefonische bereikbaarheid.
De gemeente is voortaan ook op maandagmiddag open tot 16.00 uur. Net als op andere werkdagen. Alleen op vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten.

Telefonisch kan men vanaf nu al om 08.00 uur terecht bij de gemeente. Een uur eerder dan voorheen. Op elke werkdag wordt de klant tot 16.00 uur aan de telefoon te woord gestaan door een medewerker van de gemeente.

De gemeente Achtkarspelen vindt dat haar klanten mogen weten wat ze van de gemeente kunnen verwachten. Via een grote poster in het gemeentehuis en flyers maakt de gemeente haar bezoekers attent op de servicenormen. Wie meer wil weten kan bij de gemeente een brochure krijgen waar alles uitgebreid in staat beschreven. Uiteraard staat de volledige informatie over de servicenormen ook op de gemeentelijk website, www.achtkarspelen.nl.
Provincie:
Tag(s):