woensdag, 14. mei 2008 - 16:48

Café Hoograven jaar lang gesloten

Utrecht

Café Hoograven in Utrecht moet per direct sluiten. Het college van Utrecht heeft de exploitatievergunning en de drank- en horecavergunning van het café ingetrokken. In het pand mogen een jaar lang geen horeca-activiteiten plaatsvinden. De maatregelen volgen op de vechtpartij op Koninginnedag waarbij het voor de politie noodzakelijk was met wapenstok en honden op te treden. Bij de vechtpartij waren de eigenaar van het café en vaste bezoekers betrokken.

De vechtpartij was een zeer ernstige verstoring van de openbare orde en een grote inbreuk op de veiligheid. Niet alleen de bedreiging van agenten en het gooien van voorwerpen naar de politie wegen zwaar, maar vooral ook de verwijtbaarheid van de eigenaar. Het incident is direct te herleiden naar het café: de eigenaar was betrokken bij de escalatie van het incident. Ook waren de eigenaar en vaste bezoekers zelf betrokken bij de vechtpartij. De vechtpartij begon in het café en ging daarna verder op straat. In het totaal zijn zes personen aangehouden.

Op basis hiervan acht het college de vrees gerechtvaardigd dat het open blijven van het café gevaar oplevert voor de openbare orde en veiligheid. Daarom heeft het besloten de exploitatievergunning en de drank- en horecavergunning in te trekken en een jaar lang geen vergunningen voor het horecabedrijf te verlenen. Hierdoor wordt herhaling uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):