maandag, 1. december 2008 - 20:29

Camera’s voor veilige en vlotte doorstroming op A7 en A28

Regio

Rijkswaterstaat gaat in de periode van donderdag 4 december tot vrijdag 19 december 2008,14 camera’s plaatsen op een aantal plekken langs de A7 vanaf Hoogkerk, de Zuidelijke Ringweg Groningen en de A28 ter hoogte van Groningen-zuid, Haren en Eelde. De camera’s worden geplaatst voor meer zicht op de actuele verkeerssituatie. Bij incidenten kan Rijkswaterstaat zo sneller actie ondernemen zodat het verkeer weer veilig en vlot kan verder rijden.

De camera’s registreren de actuele verkeerssituatie op de Rijksweg. Deze beelden zijn zichtbaar op schermen van de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze. Met de camera’s kunnen ongevallen snel en veilig worden afgehandeld: met de camera kan de exacte locatie van een ongeval worden vastgesteld waarna Rijkswaterstaat de weg afsluit en eventueel een omleidingsroute instelt. De camera’s staan op belangrijke punten in het wegennet.

De camera’s zijn zo ingesteld dat ze alleen beelden geven van de vooraf ingestelde wegvakken en het verkeer. Omliggende woningen komen dus niet in beeld. Op de camerabeelden zijn alleen auto’s, bussen, vrachtwagens, motoren, bestelbusjes e.d. te onderscheiden en dus geen personen of kentekens. Ook de snelheid kan niet worden afgelezen.
Provincie:
Tag(s):