dinsdag, 12. augustus 2008 - 11:15

Cameraman RTL-Nieuws omgekomen in Georgië

Hilversum

Tijdens werkzaamheden in Georgië voor RTL-Nieuws is tijdens een Russisch bombardement de Nederlandse cameraman Stan Storimans omgekomen. De correspondent van RTL-Nieuws, Jeroen Akkermans, raakte gewond aan één van zijn benen. Dit maakte RTL bekend.

Beiden waren in de Georgische stad Gori in een media centrale toen de Russen een bombardement uitvoerden op de stad. Volgens RTL zouden bij de aanval vijf mensen om het leven zijn gekomen en een onbekend aantal gewonden zijn gevallen.

Nederlandse regering 'geschokt'
De Nederlandse regering heeft met ontzetting kennisgenomen van de dood van de Nederlandse cameraman Stan Storimans in Georgië. “Mijn gedachten gaan uit naar de familie van de heer Storimans, in het bijzonder zijn vrouw en twee kinderen. De regering betuigt hen en RTL haar innige deelneming,� aldus een aangeslagen minister Verhagen van Buitenlandse Zaken.

“Tijdens mijn meest recente bezoek aan Afghanistan in mei heb ik uitgebreid met de heer Storimans gesproken. Ik heb hem leren kennen als een hardwerkende professional en een bijzonder sympathieke man�, aldus Verhagen.

Russische ambassadeur ontboden
Minister Verhagen heeft de Russische ambassadeur laten ontbieden om opheldering te vragen over de omstandigheden waaronder Storimans is omgekomen.

Repatriëring
De Nederlandse ambassade in Tblisi verleent alle mogelijke consulaire hulp. In een gesprek met de Georgische ambassadeur in Den Haag heeft staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken ondersteuning gevraagd bij de repatriëring.

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse journalist om het leven komt tijdens zijn werkzaamheden is het buitenland. Journalist Sander Thoenens werd op 21 september 1999 door Indonesische militairen doodgeschoten op Oost-Timor. Thoenes werkte hier als correspondent voor Vrij Nederland.
Provincie:
Tag(s):