dinsdag, 24. juni 2008 - 20:33

Cameratoezicht op logistiek centrum Hazeldonk

Breda

Logistiek centrum Hazeldonk krijgt beveiliging met cameratoezicht op de openbare weg. Burgemeester P. van der velden heeft dit besloten op grond van zijn bevoegdheid in de Algemeen Plaatselijke verordening. Het cameratoezicht vindt plaats bij de drie hoofdingangen van het bedrijventerrein en begint op 1 juli 2008.

Hazeldonk is het eerste bedrijventerrein in Breda waar met camera’s toezicht wordt gehouden op de openbare weg. Het cameratoezicht vindt plaats onder regie van de politie. De camera’s staan aan van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur ’s avonds tot 09.00 uur ’s ochtends en in weekenden en feestdagen 24 uur per dag. De beelden worden opgenomen en daarnaast elke dag live uitgekeken van 22.00 tot 06.00 uur.

Het cameratoezicht maakt deel uit van een breder veiligheidsplan dat door de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda, de gemeente, politie en de bedrijvenvereniging is opgesteld. Andere maatregelen zijn de collectieve surveillance door een particuliere beveiliger op het bedrijventerrein, de afsluiting van een aantal toegangen als ook een betere inrichting, beheer en verlichting van het terrein. Het beveiligingsplan is opgesteld omdat maatregelen die tot op heden zijn genomen niet hebben geleid tot een substantiële daling van de onveiligheid op het bedrijventerrein.
Provincie:
Tag(s):