donderdag, 10. april 2008 - 19:18

Campagne Dit tekent Drenthe van start

Assen

Vanaf zaterdag kunnen Drentse inwoners reageren op drie mogelijke toekomstgezichten voor het nieuwe omgevingsbeleid van de provincie Drenthe. Dit gebeurt onder andere via straatbijeenkomsten die op vijf plaatsen in Drenthe gaan plaatsvinden en een huis-aan-huiskrant die vanaf volgende week bij elk huishouden in Drenthe op de deurmat valt. Inwoners kunnen daarin kennisnemen van de toekomstgezichten, zich laten informeren over het proces en hun mening of ideeën delen met de provincie.

Het omgevingsbeleid vormt de basis voor veel plannen die de komende tien tot vijftien jaar voor Drenthe worden gemaakt en komt in plaats van het huidige provinciaal omgevingsbeleid (POPII).

De afgelopen maanden is de provincie uitvoerig in gesprek geweest met Drentse inwoners, gemeenten, instellingen, andere overheden en maatschappelijke organisaties. Er is een groot aantal beelden en ideeën over de toekomst van Drenthe verzameld. Deze zijn teruggebracht naar drie mogelijke toekomstgezichten. Graag hoort de provincie wat de bewoners van deze gezichten vinden. Wat spreekt ze aan en wat missen ze. Het provinciaal bestuur gebruikt deze reacties voor haar besluitvorming en het opstellen van een ontwerpomgevingsbeleid.

De straatbijeenkomsten vinden plaats in een tent in de volgende gemeenten: Assen (12 april, centrum, 10.00 – 18.00 uur), Borger-Odoorn (18 april , parkeerterrein AH Borger, 18.00 – 21.00 uur), Emmen (19 april, Marktplein, 10.00 – 18.00 uur), Westerveld (23 april, Markt Havelte, 9.00 – 12.00 uur) en Hoogeveen (26 april, Kerkplein, 10.00 – 18.00 uur).
Provincie:
Tag(s):