dinsdag, 18. november 2008 - 19:27

Campagne SchoolGruiten in Veendam

Veendam

Na de herfstvakantie is de campagne SchoolGruiten (Groenten en Fruit) van start gegaan op twaalf basisscholen in Veendam. In totaal eten 2500 kinderen twee keer per week samen groente en fruit in de klas. De actie loopt van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie.

De gemeente Veendam neemt het project in het kader van BOS (Buurt, Onderwijs en Sport) van de herfstvakantie tot de kerstvakantie voor haar rekening. Daarna is het de bedoeling dat de scholen er blijvend aandacht aan besteden.

SchoolGruiten stimuleert kinderen op de basisschool meer groenten en fruit te eten. Hoe? Door minstens twee keer per week samen met de meester of juf in de klas een portie groente of fruit te eten (gruiten wordt dat genoemd). Daarnaast besteden de scholen op een leuke manier in de lessen aandacht aan het belang van gezonde voeding. Ook de ouders worden in het SchoolGruiten-programma niet vergeten, want hoe een school ook met Gruiten aan de slag gaat: om succesvol te kunnen gruiten is de medewerking van de ouders onmisbaar!

Doel van de campagne is kinderen te stimuleren gezonder te eten en vaker voor groente en fruit te kiezen als tussendoortje. Het fruit en de groente wordt op de scholen bezorgd door de Veendammer groente- en fruitzaak Wim Hofman.
Provincie:
Tag(s):