zaterdag, 12. januari 2008 - 22:01

Campagne tegen zakkenrollerij succesvol

Den Haag

Het aantal aangiften van zakkenrollerij is in de periode tussen 15 november en 31 december in de Haagse binnenstad gedaald. Het lijkt erop dat een grote anti-zakkenrollerijcampagne heeft gewerkt.

In de loop van 2007 bleek dat het aantal aangiftes voor zakkenrollerij ten opzichte van 2006 toenam. Reden voor gemeente en politie om in samenwerking met de ondernemers, de HTM, het Mon3aan College en het Jongeren Toezicht Team (JTT) een grote anti-zakkenrollerijcampagne te starten.

Voorlichtingsteams bestaande uit leerlingen van het Mon3aan College en leden van het JTT hebben in totaal 20.000 mensen voorgelicht. Verder zijn er in verschillende horecaondernemingen tassenhaken geplaatst. De tassenhaken maken het voor zakkenrollers moeilijker een tas weg te grissen. Ook zijn er op de spiegels in pashokjes stickers geplakt die klanten eraan herinneren goed op hun waardevolle spullen te letten tijdens het passen van kleding.

Volgens loco-burgemeester Jetta Klijnsma is dit “een mooi resultaat, waarvoor ik vooral de leerlingen van het Mon3aan en het JTT hartelijk wil danken. Het toont aan dat voorlichting en preventie lonen, dus wat mij betreft gaan we door met dit soort campagnes.�
Provincie:
Tag(s):