dinsdag, 23. december 2008 - 19:14

Campagne wijst op gevaar van neppillen

Den Haag

Minister Klink startte dinsdagag de campagne ‘het gevaar van interneTpillen'. Ruim tweederde van op internet gekochte geneesmiddelen is vervalst of nep en kan gevaarlijk zijn, zeer nare bijwerkingen hebben, of juist helemaal niet werken.

Veel Nederlanders kopen regelmatig geneesmiddelen via internet. Het gaat dan voornamelijk om ‘life style’ geneesmidelen, zoals middelen tegen erectiestoornissen, overgewicht, kaalheid en stoppen met roken. Veel mensen weten niet dat het gevaarlijk is om geneesmiddelen op deze manier te bestellen. Zo doen illegale handelaren zich voor als legale internetapothekers, waarbij ze zich presenteren via betrouwbaar uitziende websites. Slechts 15 procent van deze websites hanteert terecht de vereiste veiligheidskeurmerken.

De campagne is een internetcampagne met als basis de website www.internetpillen.nl. In de campagne wordt gewerkt met waargebeurde verhalen, feiten en cijfers en het aanbieden van een veilig alternatief. Zo staan er op diverse websites banners die verwijzen naar www.internetpillen.nl. Ook kunnen mensen filmpjes doorsturen. Op diverse internetfora over ‘life style geneesmiddelen’ worden waarschuwingen afgegeven.
Categorie:
Tag(s):