maandag, 7. januari 2008 - 21:06

Campagnes kandidaten referendum van start

Eindhoven

De verkiezingscampagnes van de twee kandidaten voor het burgemeestersreferendum in Eindhoven zijn vanochtend vroeg van start gegaan. Kandidaat Rob van Gijzel begon vanmorgen met het uitdelen van folders en flyers op het station van Eindhoven.

Van zeven tot acht uur heeft van Gijzel met vertrekkende passagiers praatjes gemaakt. Dat verliep niet altijd even soepel; de meesten bleken gehaast de trein te moeten halen.

Leen Verbeek startte zijn campagne tijdens het nieuwjaarsontbijt voor ambtenaren van de gemeente Eindhoven. Daarna ging hij naar de Eindhovense markt in de wijk Vaartbroek. Tussen de worteltjes en mandarijnen verkocht Verbeek zichzelf als een volleerd marktkoopman.


Op 23 januari is het de bedoeling dat de Eindhovenaren gaan stemmen tussen de twee PvdA kandidaten. Waarnemend burgemeester Braks heeft vandaag kritiek geuit naar Ralph Pans, die uitgerekend vandaag een boek met negatieve verhalen over zijn ervaringen met het referendum in Utrecht presenteert. Braks vindt het ongepast dat nu precies vandaag te doen. Het valt hem extra tegen omdat Pans eveneens directeur is van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Pans zegt dat het Utrechtse referendum totaal mislukt is, vooral omdat het om twee kandidaten ging van dezelfde partij. Dat is nu in Eindhoven ook het geval.
Provincie:
Tag(s):