donderdag, 11. september 2008 - 16:30

Campingschutter verdacht van moord

Roden

De politie heeft het onderzoek naar het schietincident, dat zondag 10 augustus plaatsvond aan de Borglaan in Roden, zo goed als afgerond. Het schietincident heeft in Roden veel stof doen opwaaien, juist omdat het incident zich afspeelde op een camping.

Op die bewuste zondagavond heeft de politie drie verdachten aangehouden. Ze werden verdacht van betrokkenheid bij het bedreigen van twee mensen en het schieten op een caravan. De 37-jarige hoofdverdachte in deze zaak uit Roden zit nog vast. De Raadkamer van de Rechtbank in Assen heeft op 21 augustus zijn gevangenhouding bevolen voor de periode van 30 dagen. Hij wordt verdacht van poging tot moord. De 50-jarige man uit Roden die op deze bewuste zondagavond ook werd aangehouden, is in vrijheid gesteld. Hij is nog steeds verdachte in deze zaak, in afwachting van onder meer het technisch onderzoek. De derde verdachte, de 22-jarige man, is kort na zijn aanhouding weer vrijgelaten. Hij bleek niets met het incident te maken te hebben. De oorzaak van het incident ligt in de relationele sfeer.

Eerder werd door de politie gemeld dat het wapen niet werd aangetroffen ten tijde van de aanhoudingen. Op 15 augustus zijn drie personen aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Groningen, een 33-jarige man uit Peize en een 47-jarige man uit Roden. Zij worden allen verdacht van het wegmaken en voor handen hebben van het betreffende wapen. Uiteindelijk is het pistool overgedragen aan de politie en inbeslaggenomen.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn op de camping aan de Borglaan in Roden. Er bleek door de wand van een caravan te zijn geschoten. In de caravan was de TV geraakt. De bewoner bevond zich op dat moment buiten de caravan. Hij verklaarde dat er eerder op de dag ook al onenigheid was geweest met een mede campingbewoner en dat hij en zijn vriend met een pistool waren bedreigd. Niemand raakte gewond. De 35 jarige bewoner en zijn 26 jarige vriend uit Assen hebben aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):