dinsdag, 29. januari 2008 - 16:44

Cao metaaltechniek: Demonstratieve bijeenkomst in Assen

Assen

De onderhandelingen over de cao metaaltechniek (400.000 werknemers) zijn vastgelopen. De cao-voorstellen van de werkgevers zijn onaanvaardbaar, vindt CNV Metaaltechniek. Om die reden organiseert de bonden deze week een demonstratieve bijeenkomsten: op donderdag 31 januari in Assen vanaf 20:00 uur in het Van der Valk Hotel.

Volgens landelijk CNV-onderhandelaar Marco Hietkamp zijn de cao-voorstellen van de werkgevers ver onder de maat. "Ze willen de cao uithollen en niet meewerken aan een investeringsagenda om de problemen in de branche op te lossen."

Volgens Hietkamp klagen de werkgevers steen en been over personeelstekorten, maar weigeren ze in de cao kwaliteitsafspraken te maken en te investeren in hun werknemers.

CNV Metaaltechniek heeft becijferd dat het gat tussen de voorstellen van de werkgevers en de eisen van de bonden zo'n duizend euro per maand bedraagt. Na jaren van loonmatiging wil CNV Metaaltechniek voor 2008 een cao afspreken met minimaal 3,5 procent loonsverhoging. Verder wil de bond onder meer goede scholingsafspraken, een betere positie voor leerlingen en betere naleving van de cao.


Tijdens de demonstratieve bijeenkomsten willen de bonden peilen of de werknemers zich kunnen vinden in de opstelling van de bonden.
Provincie:
Tag(s):