donderdag, 27. maart 2008 - 8:39

Cao-resultaat bij Koninklijke Talens

Apeldoorn

CNV Chemie en energie heeft woensdag een cao-resultaat bereikt bij Koninklijke Talens in Apeldoorn.De cao geldt voor 1 jaar, van 1 april 2008 tot 1 april 2009.De circa 200 werknemers van de Apeldoornse verffabriek krijgen in die periode een loonsverhoging van in totaal 3,25 procent:

3 procent per 1 april 2008
0,25 procent per 1 januari 2009

Daarnaast krijgen de werknemers in december 2008 een eenmalige uitkering van 100 euro bruto.

In de cao is voor het eerst vastgelegd dat Talens enkele werkervarings-plaatsen zal aanbieden, bijvoorbeeld voor jonggehandicapten. "Ook komt er op een van de afdelingen een proef met het belonen van werkervaring", zegt CNV-onderhandelaar Hans Pasman. "Veel werknemers hebben een brede werkervaring, maar dat is allemaal niet vastgelegd in diploma's. We gaan nu bekijken hoe we die ervaring ook echt kunnen waarderen. Het voordeel voor werknemers is dat je dan een stuk sterker staat op de arbeidsmarkt."

In de cao is verder onder meer afgesproken dat er een studie komt naar flexibeler werktijden. Talens wil hier graag afspraken over maken, om zo de pieken en dalen in de vraag beter te kunnen opvangen.

Pasman zal het cao-resultaat neutraal voorleggen aan de leden. "We hebben ingezet op een loonsverhoging van 3,5 procent. Dat hebben we helaas niet binnengehaald. De leden moeten nu maar zeggen wat ze ervan vinden."

De ledenvergadering wordt gehouden op dinsdagavond 8 april.
Provincie:
Tag(s):