woensdag, 23. juli 2008 - 22:02

Capgemini richt Shared Service Centrum onderwijs op

Groningen

Met ingang van 15 september besteedt het Alfa-college zijn IT-activiteiten voor vier jaar uit aan Capgemini. Door de samenwerking met het IT concern kan het Alfa-college vanaf 2009 bogen op een stabiele en state-of-the art IT-infrastructuur. Het Alfa-college wordt hiermee een van de eerste instellingen voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland waarbij deelnemers en medewerkers toegang hebben tot alle voorzieningen, onafhankelijk van tijd, plaats en werkstation.

Daarnaast opent Capgemini in 2009 in Groningen het eerste Shared Service Centrum (SSC) onderwijs om zijn dienstverlening voor het Alfa-college, en de onderwijssector in het algemeen, verder te optimaliseren.

Het bedrijf zal de IT-infrastructuur van het Alfa-college volledig vernieuwen. De dienstverlening behelst onder meer het beheer van 3.600 werkplekken, de volledige backoffice-infrastructuur en alle LAN-componenten op de diverse locaties van het Alfa-college in de drie noordelijke provincies. Uiteindelijk zullen alle medewerkers en deelnemers van het Alfa-college toegang hebben tot alle voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de educatieve applicaties, de persoonlijke bestanden en hun e-mailomgeving, onafhankelijk van tijd en plaats; zowel via werkstations van het Alfa-college als via een eigen computer.
Provincie:
Tag(s):