zaterdag, 20. december 2008 - 15:13

Cardiostick van MUMC wint prijs

Maastricht

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUCM) heeft met het project Cardiostick de Univé Paludanus Prijs 2008 gewonnen. De Cardiostick is een mobiel patiëntendossier die hart- en vaatpatiënten van het MUMC bij zich dragen. Het MUCM levert hiermee als beste een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van zorg en het welbevinden van de patiënt. De prijs, een geldbedrag van € 10.000,-, een film van het project en een onderscheiding, werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt door Univé Verzekeringen.

De Cardiostick is door de afdeling Hartchirurgie van het MUCM ontwikkeld. Dit mobiele patiëntendossier is een USB-stick in de vorm van een creditcard. Op deze stick staat, naast persoons- en verzekeringsgegevens, medische informatie over bijvoorbeeld de pacemaker/ICD, hartkleppen, hartoperatie, ritmestoornissen, holter, trombosedienst, röntgenfoto’s, ECG’s en scans. Zo’n 500 hartpatiënten dragen de Cardiostick nu bij zich.

De Univé Paludanus Prijs 2008 werd op 18 december 2008 uitgereikt. De andere genomineerden waren het Flevoziekenhuis met het project Palliatieve Oncologische Care Unit en Stichting Humanitas met het project Herinneringsmuseum.
Provincie:
Tag(s):