zondag, 20. april 2008 - 21:22

Caribische vogels weer los in de vogeltuin

Emmen

De Zuid-Amerikaanse vogeltuin van Dierenpark Emmen krijgt weer een kleurig aanzien. Steeds meer exotische vogels komen uit hun winterverblijf om buiten rond te vliegen. Vooral de Incasterns genieten volop van de ruimte en laten hun vliegkunsten zien.

In de bomen zitten de lepelbekreigers en de chacalaca’s nog wat argwanend te kijken naar de smalsnavelibissen en de rondscharrelende steltkluten. Die vallen nu extra op omdat de waterplanten nog niet zo hoog zijn.

De koereigers en zilverreigers moeten nog een paar dagen wachten. Net als de rode ibissen en de lepelaars mogen ze pas genieten van het buitenleven, zodra het wat warmer is geworden.

Omdat er vrijwel dagelijks een nieuwe soort bijkomt, is het voorlopig een drukte van jewelste onder de vogels. Ze moeten de hele vogeltuin verkennen, geschikte nestplaatsen zoeken, een territorium zien te bemachtigen, noem maar op. Telkens als alles een beetje bekend is, komen er weer nieuwe vogels bij en begint de drukte opnieuw. Pas tegen de tijd dat ze allemaal in de vogeltuin losgelaten zijn en zitten te broeden, zal de rust een beetje weerkeren.
Provincie:
Tag(s):