dinsdag, 23. december 2008 - 12:51

Carice van Houten nieuwe WNF-ambassadeur

Zeist

Actrice Carice van Houten, bekend van onder andere Zwartboek en Alles is Liefde wordt de nieuwe ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Zij is de tweede ambassadeur van het WNF, naast ESA-astronaut Andre Kuipers. Carice van Houten verbindt haar naam aan het WNF, om aandacht en steun te vragen voor het werk van de natuurbeschermingsorganisatie.

Carice van Houten over haar motivatie om te kiezen voor het Wereld Natuur Fonds: “De natuur kan zich niet verdedigen tegen wat mensen aanrichten. En op dit moment maken we gewoon dingen kapot die van levensbelang zijn. Voor dieren en planten, maar ook voor ons. Er verdwijnen nu elke minuut zes voetbalvelden aan regenwoud door ontbossing. Waarom? Omdat wij – mensen – die grond nodig hebben voor onze consumptie. Voor hout, maar ook voor soja bijvoorbeeld. Dat zit dan weer in veevoer. Of voor palmolie. Dat zit in enorm veel produkten die je bij de supermarkt koopt.

Als consument weet je dat nauwelijks. Het Wereld Natuur Fonds werkt aan twee kanten om de natuur te beschermen. Dáár, in het leefgebied van dieren zelf, maar ook hier, door consumenten een keuze te bieden. Voor verantwoorde vis bijvoorbeeld, of verantwoord hout. Dat spreekt mij aan: het is één geheel, een keten waar mensen deel van uitmaken. Het is een cirkel, en die moet je niet verbreken.�
Provincie:
Tag(s):