donderdag, 9. oktober 2008 - 17:54

Cassatie in zaak Mariëlla de Geus verworpen

Den Haag

De man die verdacht wordt van de verkrachting en doodslag op Mariëlla de Geus, gaat definitief 18 jaar de cel in. Het cassatieberoep dat door P. van S. bij de Hoge Raad was ingediend, is verworpen. Van S. werd in 2006 en 2007 door de rechtbank en vervolgens het gerechtshof tot 18 jaar veroordeeld voor het geweldsmisdrijf.

Tot en met de behandeling bij de rechtbank heeft de verdachte ontkend Mariëlla de Geus te hebben verkracht en gedood. Bij het hof heeft hij de verkrachting bekend, maar is hij de doodslag blijven ontkennen. De verdachte stelt dat hij bij de verkrachting is betrapt door een andere man, dat hij toen is weggevlucht en dat deze andere man haar vervolgens om het leven heeft gebracht. Deze man, die eerder in deze zaak verdachte is geweest, is later tot in hoogste instantie vrijgesproken.

Volgens het hof is de lezing van de verdachte onaannemelijk. Daarbij speelt een rol dat het slachtoffer door de verdachte is verkracht op de plaats waar zij ook met geweld om het leven is gebracht en dat uit technisch onderzoek is gebleken dat er geen enkel spoor is gevonden dat wijst in de richting van een ander. Er zijn daarentegen wel sporen van de verdachte bij het slachtoffer aangetroffen. Het hof heeft dus ook de doodslag bewezen verklaard.

Volgens de Hoge Raad is het oordeel van het gerechtshof goed gemotiveerd waarom is bewezen dat het de verdachte is geweest die Mariëlla de Geus heeft gedood. Met de uitspraak van de Hoge Raad is de veroordeling van de verdachte definitief geworden.
Provincie:
Tag(s):