woensdag, 16. april 2008 - 8:45

Cast Les Miserables bestormt Erasmusbrug

Rotterdam

Dinsdag heeft de voltallige cast van de musical Les Misérables zijn intrede genomen in het nieuwe Luxor Theater, waar de musical vanaf morgen exclusief te zien zal zijn. Onder leiding van rode vlag drager Enjolras bestormde de enthousiaste cast samen met orkest en crew de Erasmusbrug. Aangekomen bij het theater moesten zij een speciaal voor hen opgeworpen barricade trotseren, dezelfde barricade die in de musical zo'n belangrijke rol speelt. Eenmaal genomen kon Rob Wiegman, directeur van het nieuwe Luxor Theater, hen welkom heten in de stad en het theater. Aan de musical werken meer dan 150 medewerkers mee, deze versie van Les Misérables is even groots opgezet als de Broadway versie die het afgelopen jaar in New York stond.

De cast van Les Misérables bestaat uit 37 personen, onder wie René van Kooten, Wim van den Driessche, Jamai Loman, Suzan Seegers, Céline Purcell, Nurlaila Karim, Freek Bartels, Marjolein Algera en Carlo Boszhard. Een nieuwe generatie musicalsterren die acte de présence geeft in een nieuwe Nederlandstalige versie van het origineel.

Les Misérables ontving wereldwijd meer dan 55 miljoen bezoekers en is met 22 jaar de langst lopende grote musical ter wereld. De musical, gebaseerd op de wereldberoemde roman van Victor Hugo, was zeventien jaar geleden voor het laatst in Nederland te zien en was destijds een springplank voor een nieuwe generatie musicaltalent. Aanstaande zondag gaat de musical in première met een geheel nieuwe sterrencast.

Les Misérables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen heeft gezeten voor het stelen van een brood. Hij ontsnapt tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating en kiest het rechte pad; hij schopt het tot burgemeester en voedt het weesmeisje Cosette op. Maar zijn verleden in de persoon van politieman Javert achtervolgt hem. Valjean wil kosten wat het kost Cosette en haar geliefde Marius een mooi bestaan geven. Het aangrijpende verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.
Categorie:
Tag(s):