woensdag, 27. februari 2008 - 10:49

Cd- en dvd-maker MediaMotion plotseling failliet

Uden

'Een ijskoude douche voor zo'n 400 werknemers.' Zo omschrijft CNV-bestuurder Frans ten Broeke de situatie bij het Udense bedrijf MediaMotion, producent van cd's en dvd's. Dinsdag kregen de werknemers tijdens een inderhaast georganiseerde personeelsbijeenkomst tot hun stomme verbazing te horen dat hun bedrijf failliet is.

Volgens de CNV-bestuurder is het faillissement een grote klap voor de regionale werkgelegenheid. 'Naast de vaste werknemers werken hier ook veel uitzendkrachten. In het hoogseizoen komt het voor dat er zo'n 600 uitzendkrachten rondlopen. Je kunt je voorstellen hoe hard dit aankomt', aldus Ten Broeke.

De CNV-onderhandelaar had al niet zo'n beste relatie met het bedrijf. Ten Broeke: 'De werkdruk in het bedrijf is enorm, de arborisico's zijn groot. Er is geen cao, alleen een soort bedrijfsregeling. We proberen inmiddels al anderhalf jaar om hierover met de directie in gesprek te komen. Zonder resultaat; de directie duikt telkens weg. We waren bezig met een petitie onder werknemers, maar dat hoeft dus allemaal niet meer'.

Ten Broeke hoopt dat er kansen zijn op een doorstart voor het bedrijf en wil hierover zo snel mogelijk in gesprek met de curator.
Provincie:
Tag(s):