dinsdag, 23. september 2008 - 15:58

'CD presentatie in zondagse onderbroek'

Veendam

Op zondagmiddag 21 september presenteerde Erwin de Vries zijn nieuwste cd “Dichter in Mie� in de Nedmagzaal van het Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. De zaal was afgeladen vol met mensen, waaronder veel prominenten uit de muziekwereld, regionale en lokale omroepen en de overige media, maar ook veel muziekliefhebbers van onze zanger/tekstschrijver. Dat Erwin de Vries schrijft en zingt voor een breed publiek, bleek uit de aanwezigheid van een baby en een bejaard echtpaar.

Na het openingsnummer "Vandoage", zei Erwin: "Vandaag is de dag dat ik mijn cd presenteren mag!" en dat hij voor deze gelegenheid "Mijn allermooiste onderbroek heb aangetrokken." Na afloop waren de felicitaties en de complimenten in overvloed aanwezig. Ook sprak Erwin openlijk zijn waardering uit voor de muzikanten op het podium; Bruno Brands (toetsen), Christof Bauwens (gitaar), André van der Werf (basgitaar) en Harrie Groenewold (slagwerk). Bij het nummer "Boer en ondernemer" werd Erwin vocaal bijgestaan door Bert Kuipers, die ook heeft meegewerkt op de nieuwe cd van Erwin de Vries. Zoals we van Erwin gewend zijn, staan er op de cd weer liedjes die de luisteraars emotioneel weten te pakken. In de uitgebrachte cd's van de afgelopen jaren, kan men een stijgende muzikale lijn ontdekken, waarvan de cd "Dichter in Mie" zeer volwassener overkomt.
Gaat Erwin de Vries, in de voetsporen volgen van Ede Staal, met zijn muziek? We zullen het merken de komende tijd.

Op de cd "Dichter in Mie" staan 14 nummers, maar tijdens de presentatie werden er 13 gespeeld. De presentatie werd afgesloten met 2 nummers van zijn vorige cd "Aigenhaimer": Grunninger Wicht en Maffiosa.
Provincie:
Tag(s):