dinsdag, 22. juli 2008 - 15:48

Celstraf 11 maanden doodsteken pestende klasgenoot ongewijzigd

Amsterdam

Het hof heeft op 22 juli 2008 uitspraak gedaan in de zaak van de nu 15-jarige H.P. die op 11 oktober 2007 in Amsterdam op het schoolplein van het TEC-college zijn 16-jarige klasgenoot doodstak. Evenals de rechtbank heeft het hof P. veroordeeld voor doodslag. Dit heeft het gerechtshof Amsterdam dinsdag 22 juli bekendgemaakt.

Verweer pesten verworpen
Het verweer dat hij niet schuldig zou zijn, is ook door het hof verworpen. Hoe de situatie op die 11e oktober 2007 daar toen op het schoolplein van het TEC-college ook is geweest en wat de verdachte ook vóór die dag te lijden zou hebben gehad van medescholieren, dit rechtvaardigt in ieder geval niet het steken met het mes, zoals dat op die 11e oktober is gebeurd.

Straf ongewijzigd
Het hof heeft dezelfde straf en maatregelen inclusief behandeling opgelegd als de rechtbank, 11 maanden jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen voorwaardelijk met bepaling dat H. een behandeling moet ondergaan, met oplegging van een schadevergoeding aan twee nabestaanden van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):