dinsdag, 19. augustus 2008 - 20:17

Center Parcs ‘State of Happiness’ geldt niet voor schoonmakers

Gennep

Al 7 maanden voeren de schoonmakers van Center Parcs Het Heijderbos in Gennep actie. Sinds de overname van de schoonmaakwerkzaamheden in het vakantiepark door het Duitse bedrijf Menke medio januari, zijn de schoonmakers de dupe. ‘Menke discrimineert, intimideert en buit uit. En Center Parcs staat erbij en kijkt ernaar’, aldus vakbondsbestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten.

Bij Het Heijderbos werken bijna 200 schoonmakers. De helft Duits, de helft Nederlands. Sinds de overname door Menke, krijgen de Duitse medewerkers niet de rechten uit de Nederlandse cao. Ze ontvangen minder loon, geen ziekengeld, geen vakantiegeld en geen toeslagen. Ook de Nederlandse schoonmakers hebben te maken met grote problemen. Er wordt gewerkt met stukloon, de werkdruk is veel te hoog en uren en toeslagen worden voortdurend te laag beloond. Slechts een deel van de mensen is aangemeld bij het pensioenfonds. Schoonmakers die lid zijn van de vakbond worden geïntimideerd en zelfs ontslagen.

Center Parcs zelf steekt zijn kop in het zand en zegt als opdrachtgever geen partij te zijn. De schoonmakers van Het Heijderbos gaan dus door met actievoeren. Ook collega’s bij andere schoonmaakbedrijven in alle delen van het land steunen de acties. Via de gezamenlijke campagne ‘Voor een betere toekomst’ strijden schoonmakers in heel Nederland voor betere arbeidsomstandigheden en een hoger loon.
Provincie:
Tag(s):