woensdag, 17. september 2008 - 15:58

Centrum-management voor Sittard-Geleen

Sittard

De stadscentra van Sittard en Geleen krijgen per 1 januari 2009 centrummanagement. Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft dat besloten. Via centrummanagement hoopt het college de aantrekkingskracht en het economisch functioneren van de twee stadscentra te verbeteren.

,,Van groot belang is dat de ondernemers het centrummanagement steunen,� licht wethouder Pieter Meekels (economie) toe. ,,Ik ben blij dat dit initiatief samen met de ondernemers is ontwikkeld en dat de ondernemersverenigingen in respectievelijk Sittard en Geleen het plan, inclusief de financiering, steunen.�

De totale kosten voor centrummanagement bedragen naar verwachting een half miljoen euro per jaar. De helft van dat bedrag is een structurele gemeentelijke bijdrage, de andere helft wordt door de ondernemers zelf betaald in de vorm van reclamebelasting. Die wordt, mits de gemeenteraad dat in december besluit, ingevoerd in de centra van Sittard en Geleen. Door reclameheffing als inkomstenbron te gebruiken, betaalt iedere ondernemer mee aan het centrummanagement.

Samen met de ondernemers is een actieprogramma ontwikkeld dat ertoe moet leiden dat meer mensen de centra bezoeken. Hiervoor komen promotie-acties, maar er wordt ook gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de centra door bijvoorbeeld leegstand tegen te gaan, de kwaliteit van het winkelgebied (openbare ruimte) te verbeteren en de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden te verbeteren. Onder leiding van Thieu de Wit, voormalig centrummanager in Helmond, wordt de komende tijd de invoering van het centrummanagement voorbereid, dat officieel op 1 januari 2009 van start gaat.
Provincie:
Tag(s):