vrijdag, 8. februari 2008 - 19:53

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Groningen

Het UMCG opende vandaag, 8 februari het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Dit is de nieuwe naam van het ACMG. Aanleiding voor de nieuwe naam is de extra duidelijkheid voor de patiënt en het complete en uitgebreide aanbod van zorg. De kracht van het centrum is dat alle zorg onder één dak aangeboden kan worden.

Veel patiënten van het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde krijgen binnen het UMCG multidisciplinaire zorg. Zij worden bijvoorbeeld zowel bij kaakchirurgie of orthodontie als bij tandheelkunde behandeld; voor hen is met de nieuwe naam duidelijker dat zij patiënt van het UMCG zijn.

Het centrum onderscheidt zich van reguliere praktijken door het complete aanbod van zorg. Het centrum biedt ook gespecialiseerde zorg in de paradontologie, implantaten en prothesen, de behandeling van slechte adem en esthetische tandheelkunde. De patiëntenzorg van het nieuwe centrum richt zich op alle leeftijdsgroepen. Er is een aparte jeugdpoli voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Maar ook de oudere patiënt krijgt in het centrum gespecialiseerde zorg, doordat de opleiding tot tandarts voor de oudere patiënt (gerodontoloog) onderdeel is van het brede spectrum aan opleidingen.

Lange tijd kende Tandheelkunde een eigen subfaculteit. Die werd in 1991 opgeheven om in 1995 samen met Mondhygiëne te herrijzen als disciplinegroep binnen de Faculteit Medische Wetenschappen. In 2005 werd de naam Academisch Centrum voor Mondzorg Groningen (ACMG) geïntroduceerd. Het aanbod aan opleidingen is nu veel breder dan in het verleden.
Provincie:
Tag(s):