zondag, 2. maart 2008 - 16:43

Chaos na druk bezocht halfvastenfeest

Zeeland

De Hollandse Avond van het Halfvastenfeest was druk bezocht, maar verliep relatief rustig. Aan het einde van de avond bleek de capaciteit van de garderobe echter de stormloop van vertrekkende bezoekers niet te kunnen behappen. Uiteindelijk resulteerde dit erin dat mensen massaal op zoek gingen naar hun eigen jas. In deze chaos ontstonden diverse opstootjes en zijn over en weer wat klappen gevallen.

Gezien de massaliteit was het voor de beveiligers en de aanwezige politie ondoenlijk op verantwoorde, functionele manier op te treden. Twee mannen uit Gassel, 22 en 24 jaar, werden in het begin nog wel aangehouden in verband met één van de vechtpartijtjes. Eén van de mannen zou daarbij een beveiligingsmedewerker een kopstoot hebben gegeven. Een andere beveiliger had een klap gekregen. De mannen zijn door de politie ingesloten voor verder onderzoek. Meerdere aanhoudingen waren weliswaar te rechtvaardigen, maar dit zou hebben geleidt tot nog meer onregelmatigheden.

Gebleken is dat veel mensen uiteindelijk zonder, of met de verkeerde jas huiswaarts zijn vertrokken. De politie adviseert de mensen vooralsnog géén aangifte te komen doen, aangezien de organisatie heeft toegezegd zich te beraden op een oplossing voor dit ontstane probleem. Zij zullen daarover zo spoedig mogelijk op hun website Halfvastenfeestencommuniceren
Provincie:
Tag(s):