woensdag, 7. mei 2008 - 11:05

Chatten met professionals over seksualiteit

Vanaf woensdag 7 mei kan er op www.seksualiteit.nl ook gechat worden met professionele hulpverleners. Dit is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum seksualiteit, en Stichting Korrelatie. Behalve chatten kunnen bezoekers ook e-mailen of bellen tijdens kantooruren naar het telefoonnummer van Korrelatie.

De aanleiding voor de introductie van de chat op seksualiteit.nl is gebaseerd op de ervaringen van Stichting Korrelatie van het afgelopen jaar. Vooral jongeren maken op question-zone.nl en zwaarweer.nl vaak gebruik van deze nieuwe manier van hulp vragen. 'Anoniem chatten maakt hulp vragen laagdrempeliger', aldus Leida van den Berg, directeur van Stichting Korrelatie.

'Achter de computer kunnen jongeren zich goed concentreren en in alle rust hun gevoelens of vraag verwoorden'. Dianda Veldman, directeur van Rutgers Nisso Groep voegt daar aan toe: 'Door deze manier van samenwerken kunnen we meer mensen helpen met vragen over seksualiteit dan voorgaande jaren'.
Categorie:
Tag(s):