donderdag, 14. februari 2008 - 21:16

Chauffeur betrapt met gekocht rijbewijs

Tiel

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Wolfheze betrapte bij een controle langs de A12 een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tiel met een vals rijbewijs. De man toonde een vrachtwagenrijbewijs dat hij in 2000 had gekocht. In werkelijkheid was hij in het bezit van een rijbewijs voor personenauto’s.

Tijdens een controle op overbelading van zijn trekker met oplegger controleerde de Verkeerspolitie ook het rijbewijs van de man. Uit de computer kwam op naam van de chauffeur een rijbewijs met een ander nummer en het was bovendien slechts geldig voor de categorieën B en E. Nader bekeken viel toen ook op dat de pasfoto groter was dan gebruikelijk en dat de plastik folie op het rijbewijs van een ander materiaal was.

Geconfronteerd met de bevindingen gaf de man tegenover de agenten toe dat hij het rijbewijs met de categorieën B,C,D en E in 2000 had gekocht en sindsdien met een vrachtwagen reed. Tegen de chauffeur werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor valsheid in geschrifte. De trekker met oplegger is door collega’s van het transportbedrijf opgehaald.
Provincie:
Tag(s):