vrijdag, 9. mei 2008 - 20:20

Chauffeur langdurig bekneld bij gekantelde vrachtwagen

Eindhoven

Een verongelukte Poolse trekker met oplegger heeft vrijdagmiddag en -avond voor veel verkeersoverlast gezorgd op de snelwegen rond Eindhoven. Rond 16.15 uur reed de vrachtwagen op de A2 in noordelijke richting enkele honderden meters voorbij de afslag Veldhoven in een bocht van de weg door de vangrails.

De combinatie kwam gedeeltelijk op het aflopende talud terecht, met de cabine naar beneden. De 38-jarige Poolse chauffeur raakte daardoor bekneld te zitten.

De hulpdiensten zijn vervolgens tot 22.15 uur bezig geweest om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij is daarna met nog onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

De snelweg A2 is na de aanrijding helemaal afgesloten bij de afrit Veldhoven. Er zijn omleidingsroutes ingesteld en er ontstonden kilometerslange files. In de loop van de avond zijn die langzaam maar zeker afgenomen. Vanwege de hoge temperatuur hebben de hulpdiensten aan het eind van de middag en het begin van de avond flesjes water uitgedeeld aan de gestandde automobilisten.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. In tegenstelling tot eerdere berichten ging het niet om een tankwagen met diesel maar om een vrachtwagen die was geladen met zakken gips. Er is wel diesel uit de tank in de berm gestroomd, maar dat veroorzaakte geen gevaarlijke situaties.
Provincie:
Tag(s):