zondag, 24. februari 2008 - 12:59

Chauffeur stomdronken van de weg gehaald

Hengelo

Op 23 februari, rond 17.40 uur werd een 40-jarige Litouwer aangehouden nadat hij stomdronken met zijn vrachtwagen over de A1 reed. De politie was getipt door een alerte getuige die zag hoe de vrachtwagenchauffeur slingerend over de A1 reed, waarbij hij links en rechts in de berm terecht kwam en daarbij een aantal bermpaaltjes had platgereden.

Deze getuige bleef de vrachtwagen volgen en gaf de politie zijn positie door. Ter hoogte van de afslag Bornsestraat kregen ook de gewaarschuwde agenten de vrachtwagen in zicht, waarbij zij waarnamen dat de vrachtwagencombinatie levensgevaarlijke capriolen uithaalde en de totale rijbaan van de A1 nodig had. Achter de vrachtwagen reden personenauto’s die kennelijk de vrachtwagen niet in durfden te halen. Hierdoor was inmiddels een file ontstaan. De agenten haalden de vrachtwagen in en gaven de chauffeur een stopteken. Bij het tot stilstand brengen van de vrachtwagen zagen de agenten dat de bestuurder zijn vrachtwagen, een autotrailer, totaal niet onder controle had en de politieauto op een haar na ramde.

De bestuurder bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en er werd een ademanalyse gedaan. De man blies 920 ugl (2.12 promille). De Litouwer was zo dronken dat hij niet gehoord kon worden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):