maandag, 28. juli 2008 - 16:26

Chauffeur van tankwagen met slok op achter stuur

Lunteren

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft maandag 28 juli op een parkeerplaats langs de A30 bij Lunteren een vrachtwagenchauffeur aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken.

De 40-jarige man uit het Duitse Lutherstadt-Eisleben had een alcoholpromillage van 1,6 in zijn bloed; dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 0,5. De chauffeur kreeg van de Verkeerspolitie een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur. In overleg met het Openbaar Ministerie werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Omstreeks 13.30 uur controleerden de specialisten van de Unit Transport- en Milieu Controle de tankwagen op de parkeerplaats Scharrenburg. De tankwagen was leeg maar niet gereinigd en ontgast van benzine.

Naast controle van de technische staat van de combinatie, de rij- en rusttijden en de regels voor het vervoer van gevaarlijke stoffen werd de chauffeur ook op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Dit onder het motto: ‘Stoppen is blazen’.

De ademtest gaf de indicatie dat de chauffeur te veel alcohol had genuttigd. De man werd aangehouden en op het bureau van de regiopolitie Gelderland-Midden te Ede bleek uit de ademanalyse dat het definitieve alcoholpromillage 1,6 bedroeg.

De Nederlandse transportonderneming werd in kennis gesteld van het rijverbod van haar chauffeur. Zij zorgen er voor dat de tankwagen wordt opgehaald.
Provincie:
Tag(s):