vrijdag, 19. september 2008 - 16:25

Chauffeurs Connexxion Zaandam staken voor meer veiligheid

Zaandam

Chauffeurs van Connexxion Zaandam voeren vanaf maandag 22 september actie voor meer sociale veiligheid op de bus. Buiten de spitsuren zullen er geen bussen rijden van de Zaanse vestiging van Connexxion. Dit heeft FNV Bondgenoten vrijdag 19 september bekendgemaakt.

FNV Bondgenoten heeft het busbedrijf een ultimatum gesteld om te zorgen voor betere veiligheidmaatregelen. Het ultimatum liep donderdagnacht af zonder dat het busbedrijf op de eisen van de bond is ingegaan.

"Heel concreet willen we van Connexxion dat het zorgt voor een systeem in de bus dat chauffeurs de mogelijkheid geeft om onderling met elkaar te communiceren". zegt Paul van Golde, bestuurder van FNV Bondgenoten. "Dan kunnen chauffeurs elkaar bijvoorbeeld waarschuwen bij onraad. We zijn hier al vanaf maart vorig jaar mee bezig en nog steeds heeft Connexxion onvoldoende maatregelen getroffen."

Problemen in Gouda
De recente gebeurtenissen in Gouda maken de noodzaak voor maatregelen alleen maar extra duidelijk, vindt Van Golde: "Het waarborgen van de sociale veiligheid is zo hard nodig, voor de chauffeur, maar ook voor de passagiers. Je zou toch denken dat een bedrijf als Connexxion dat wel zou snappen. Ik vind het jammer dat we iets dat eigenlijk zo vanzelfsprekend is, met acties moeten afdwingen."

Geen bussen buiten de spits
De acties bestaan eruit dat de chauffeurs alleen tijdens de spits rijden. Dit is tot 09:00 uur 's ochtends en tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Buiten deze uren rijden de bussen niet.
Provincie:
Tag(s):