zondag, 27. juli 2008 - 15:48

Chauffeuse lijnbus omgekomen bij ongeval

Wommels

De politie heeft zondagmiddag een onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Westergoawei, met een autobus, waarbij de bestuurster om het leven kwam. De zeven passagiers konden wel veilig uit de bus komen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Het betrof de lijndienst die van Bolsward onderweg was naar Leeuwarden. Vermoedelijk is de chauffeuse onwel geworden. De bus belandde via de berm aan de linkerzijde in de sloot.

Ambulances en traumaheli kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen. Voor de bestuurster was het helaas te laat. De zeven passagiers leken fysiek niet ernstig gewond maar wel emotioneel aangeslagen.

Ze zijn opgevangen door het busbedrijf. Eén passagier was zo overstuur dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer stabiliseerde de bus en borg het stoffelijk overschot. Ook werd door hen de bus en de sloot onderzocht op mogelijke andere slachtoffers maar die werden niet aangetroffen.

Door de politie werd de weg ter hoogte van Wommels afgezet. Dat leverde voor het verkeer geen grote problemen op. Via het dorp Wommels werd een omleiding gecreëerd.

De weg zelf bleef uren afgesloten in verband met sporenonderzoek en de berging van de bus. Door Bureau Ongevalsanalyse wordt de volledige toedracht verder onderzocht.
Provincie:
Tag(s):