dinsdag, 26. augustus 2008 - 22:08

Chinese delegatie bezoekt Terneuzen

Terneuzen

Een Chinese delegatie is dinsdag in Terneuzen als onderdeel van een bezoek aan de provincie Zeeland.Het bezoek werd gedaan in het kader van een samenwerkingsverband tussen de stad Yangzhou in China en de regio Zuid-West Nederland.

De Chinese delegatie met ongeveer tien vertegenwoordigers van verschillende bedrijven en overheden werd geleid door de vice-burgemeester Wen Daocai van Yangzhou.

Het doel van het bezoek is de contacten tussen de Brabantse en Zeeuwse vertegenwoordigers en de Chinese officials verder uit te breiden. Ook staan er overleggen op het programma die gericht zijn op het aangaan van concrete handels- en investeringsafspraken. Morgen zullen daarom ruim dertig Chinese ondernemers zich in Breda bij het gezelschap aansluiten.

Vorig jaar brachten bestuurders en ondernemers uit Nederland een bezoek aan Yangzhou. Yangzhou is een stad met 4,5 miljoen inwoners (totaal regio 7 miljoen inwoners) met veel toeristische, industriële en economische ontwikkelingen. Het bezoek aan Zeeland wordt gecoördineerd door ontwikkelingsmaatschappij Economische Impuls Zeeland in samenwerking met bedrijven en overheden.
Provincie:
Tag(s):