zaterdag, 9. februari 2008 - 20:36

Chinese Dino's te bewonderen in Maastricht

Maastricht

Ze zijn voor het eerst te zien in West-Europa: vier reusachtige, originele dinosaurusskeletten van het Natuurhistorisch Museum van Beijing. Naast de dino's uit China heeft Maastricht de primeur met het skelet van de eerste 'Nederlandse dino'.

In de Stadshal van Centre Céramique zijn sinds vrijdag vier echte Chinese dinosaurusskeletten te zien. De Mamenchisaurus, de superlangnekdino van 26 meter lang, de angstaanjagende vleeseter Yangchuanosaurus, de oer-langnekdino Lufengosaurus (met een lengte van zeven meter slechts een ?kleintje?) en de bizarre Tsintaosaurus, de hadrosaurus met het hoorntje.

Samen met dinosaurus-eieren, complete nesten, voetsporen, en zelfs de skeletten van baby-dinosauriërs die nét uit het ei gekropen zijn, neemt de spectaculaire tentoonstelling je rechtstreeks mee naar het dinosaurustijdperk!

Naast de originele dinosaurusfossielen staan verschillende dinosaurus-spellen opgesteld: Kun jij een dinosaurus 'bijbenen'? Je kunt een wedstrijdje fietsen met allerlei soorten dino's, Mamenchisaurus aan zijn staart trekken, en plaatsnemen in de voerbak van Yangchuanosaurus! Ook is er speciale aandacht voor de klimaatverandering. Wat vertellen de extreme temperatuurwisselingen uit de tijd van de dinosauriërs over onze huidige situatie?

Aan de overkant van de Maas, in het Natuurhistorisch Museum Maastricht, staat 'De Nederlandse Dino', de expositie die ?voor het eerst? het skelet laat zien van de dinosaurus die ooit hier, in Nederland heeft rondgelopen, een reconstructie die gemaakt kon worden dankzij dinosaurusvondsten uit Azië.

De dinotrail verbindt Centre Céramique en het Natuurhistorisch Museum met een wandeling met levensgrote dinosaurussporen en een speciale bomenroute met een 'Chinees tintje'. Bijelkaar een tentoonstelling die je niet mag missen.

Openingstijden
maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zondag 13.00 - 17.00 uur (Paaszondag gesloten)
Bibliotheek is open volgens de reguliere openingstijden.

Locaties
Natuurhistorisch Museum Maastricht | Bosquetplein 7 | 6211 KJ Maastricht | T 043 - 350 54 90
Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | 6221 KV MAASTRICHT| T 043 - 350 56 00

Toegang dubbeltentoonstelling: Vol-tarief 6,- euro (volwassenen) / 4,- euro gereduceerd-tarief (kinderen 4 t/m 11jaar, Bibliotheekleden Maastricht).

De toegangsprijs is inclusief een boekje met een uitgebreide beschrijving van de tentoonstelling en een routekaartje van de dinotrail. De hal van Centre Céramique (met de grootste skeletten) is gratis toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):