vrijdag, 13. juni 2008 - 21:18

Chinese krijgers in de gouverneurstuin

Assen

De expositie ‘Warriors’ wordt zaterdag 14 juni geopend door wethouder Chris de Wal in de gouverneurstuin. Chinese kunstenaars hebben zich door de tentoonstelling van het Terracotta leger laten inspireren en eigentijdse krijgers ontworpen. De beelden zijn te bekijken tot 1 oktober van zonsopgang tot zonsondergang.

Acht beeldhouwers uit Beijing, Shenzen, Shanghai, Taiwan en andere plaatsen uit China hebben in een ‘open atelier’ in het Asserbos de kunstwerken gemaakt. De kunstenaars hebben allemaal van tevoren een ontwerp ingediend waarbij zij zich lieten inspireren door het thema ‘Krijgers’, ofwel Warriors. De beelden zijn geen kopieën van de Terracotta sculpturen, maar geheel eigen kunstwerken gemaakt van hout, staal, glas en andere materialen. Ze laten een interessante mix zien van oudheid en eigentijdse beeldhouwkunst.

De expositie is tot stand gekomen samen met beeldend kunstenaar Adri de Fluiter, de Stichting Krijgskunst Drenthe, Stichting De Hofstede, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, VSB fonds, Recreatiepark Witterzomer en de gemeente Assen.

Met de komst van het Terracotta leger naar het Drents Museum staat Assen voor een groot deel van 2008 in het teken van China. Vanaf februari tot en met eind augustus zijn er allerlei Chinese activiteiten in en rondom Assen en Groningen.
Provincie:
Tag(s):