zondag, 28. december 2008 - 18:59

CNV leden hebben weer vertrouwen in de economie

Het vertrouwen in de economie onder CNV leden is toegenomen van 59% in augustus naar 68% in december 2008. De zorgen over de eigen koopkracht zijn afgenomen van 66% in augustus naar 46% in december. Opvallend is dat het vertrouwen in het kabinet in vier maanden tijd bijna is verdubbeld van 35% naar 64%. Dit blijkt uit twee peilingen onder CNV leden in augustus en december 2008.

In augustus, voordat de eerste bank in de VS omviel, bleek het vertrouwen in de economie, de eigen koopkracht en het kabinet lager te zijn dan in december 2008. CNV leden verwachten dat de economische situatie komend jaar zal verbeteren. Jongeren denken daar nog iets positiever over dan ouderen.

CNV voorzitter René Paas is enigszins verbaasd over de uitkomsten: 'Wie de kranten openslaat krijgt vooral onheilspellende berichten te lezen en dat is niet onterecht. Uit de uitkomsten van deze peiling spreekt vooral vertrouwen in de maatregelen die zijn genomen om de effecten van de financiële crisis te beperken. En dat is enorm belangrijk. Je moet er niet aan denken dat er naast een financiële ook een vertrouwenscrisis ontstaat. Ik ben dan ook zeer gelukkig met de uitkomsten van deze peiling.'
Categorie:
Tag(s):