woensdag, 27. februari 2008 - 13:43

CNV: Vierde stakingsdag kleinmetaal ook succesvol

Utrecht

Tien kleinmetaalbedrijven hebben woensdag te maken gehad met stakingen, overal is het werk succesvol neergelegd. Donderdag 28 februari nemen andere werknemers het estafettestokje over, waaronder vier bedrijven in Oost Nederland. Maar ook in het westen en noorden van het land wordt weer gestaakt.

Doel van de estafetteacties is een betere cao voor de 400.000 werknemers in de metaaltechniek. De bond wil een cao met minimaal 3,5 procent loonsverhoging in 2008. De door werkgevers voorgestelde verslechteringen vooral de afschaffing van leeftijdsdagen, moeten van tafel. Daarnaast eist CNV Metaaltechniek dat er een investeringsagenda voor de toekomst wordt gemaakt, met daarin scholingsafspraken en afspraken over duurzaamheid.

Hietkamp: 'Om de instroom van jongeren te bevorderen moeten zij meer loon en meer begeleiding krijgen. Maar ook de vaklieden moeten iets extra's krijgen, om de sector voor hen aantrekkelijk te houden, zodat ze niet uitstromen. De kleinmetaal is één van Nederlands grootste sectoren. Onze boodschap is simpel: werken in de metaaltechniek moet weer leuk worden!'
Provincie:
Tag(s):