dinsdag, 5. februari 2008 - 20:54

Coevorden koopt en sloopt Univé kantoor

Coevorden

Gemeente Coevorden en Univé Drenthe-Overijssel hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van het Univé-kantoor aan Kasteel 7a. Univé Drenthe-Overijssel krijgt een nieuw tijdelijk onderkomen aan de Haven 2, het kantoor waar de VVV nu nog is gevestigd. De VVV neemt haar intrek in het pand aan de Kerkstraat 1.

De aankoop van het Univé-kantoor aan Kasteel 7a is noodzakelijk voor de bouw van het multifunctionele gemeentehuis van Coevorden aan de Markt. Univé Drenthe-Overijssel verhuist eerst tijdelijk naar Haven 2, maar gaat op termijn het pand Markt 8 betrekken. Dit voormalige pand van Filmclub, dat nu nog eigendom is van woonstichting Domesta, zal een totaal andere uitstraling krijgen en worden herontwikkeld voor Univé.

Een aantal jaren geleden is er voor het eerst contact gezocht met Univé. "We hebben hen geïnformeerd over de nieuwbouwplannen in het centrum en aangegeven dat we in onderhandeling zouden willen treden over de aankoop van hun pand. De onderhandelingen met Univé hebben steeds op een prettige manier plaatsgevonden. We zijn dan ook blij dat Univé op deze constructieve wijze een bijdrage levert aan het nieuwe stadshart", aldus wethouder Geert Braam.

De gemeente Coevorden is ook in onderhandeling met ABN Amro over de aankoop van het pand van de bank aan Kasteel 9. Om de bouw van het multifunctionele gemeentehuis Hof van Coevorden te kunnen uitvoeren moet ook het pand aan Kasteel 9 verworven worden. "We verwachten ook dit pand in goed overleg met de bank aan te kunnen kopen", meent wethouder Geert Braam.

De VVV neemt haar intrek in het pand Kerkstraat 1. Dit pand is gebouwd in 1642 en was tot 1900 in gebruik onder andere als het stadhuis van Coevorden.
Provincie:
Tag(s):