donderdag, 31. juli 2008 - 19:10

Coffeeshop Shiva moet één maand dicht

Tilburg

Burgemeester Ruud Vreeman heeft het besluit genomen om de coffeeshop Shiva aan de Koestraat 12 voor de periode van een maand te sluiten. De inrichting moet dicht van 1 september tot 1 oktober 2008. Op 10 juni 2008 vond de politie in een kantoor en in een kelder onder coffeeshop Shiva een grote hoeveelheid hennep en hasjiesj. In totaal ging het om bijna 130 kilogram aan softdrugs.

Een van de voorwaarden voor het gedogen van een coffeeshop is dat er maximaal 500 gram aan softdrugs aanwezig mag zijn. In de gelegenheid was sprake van een bewust gecreëerde structurele situatie waarbij permanent een grote voorraad drugs voorhanden is. Bij het vaststellen van het beleid was met zo'n situatie geen rekening gehouden. Daarom
kiest de burgemeester er nu voor om in dit geval een waarschuwing achterwege te laten en meteen te besluiten tot sluiting voor de duur van één maand.

De burgemeester wil verder dat een inrichting veel langer dicht moet als er tientallen kilo's of zelfs meer dan 100 kilo aan softdrugs aangetroffen wordt. Binnenkort volgt een voorstel voor aanpassing van het beleid.
Provincie:
Tag(s):